Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3813 niezalogowanych)
1 Post

(Przeszczery)
Wiking
many507 napisał:
te hilton jak tak błędy w angliku wygarniasz to znaczy ze jestes studencak wiec nie odpowiadaj na takie posty hlopakowi bo jestem na 100 pewny ze nie masz pojecia o robocie ja oram tu 8 lat i dlamie to kazdy student to porazka

hahaha dawno tak ciekawego posta nie czytalem
myslalem ze okres kiedy szkola podstawowa
konczyla sie na trzeciej klasie skonczyl sie
zaraz po drugiej wojnie swiatowej
fajnie many ze oderwales sie na chwile od pluga
aby nam tak radosnie obwiescic ze hilton jest studentem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(madawima)
Wiking
witam!
nie bede tutaj nikogo cytowal, zeby nie wyszlo ze jestem przeciwko ktoremus z was ale...
1. co czesto sie na roznych forach zdarz to ze zboczyliscie z tematu.
2. co do czytania rysunku to moze on byc nawet po chinsku, a prawdziwy fachowiec go przeczyta mowie tu o ciesla, murarz, a nie o piekarzach czy cukiernikach co to twierdza ze sie na budowaniu znaja (bez urazy)
3. pozatym w norweskich firmach pracuje juz tyle polakow ze nie potrzeba zadnych tlumaczzy na budowach (wiem co pisze)
4. jak ktos potrzebuje pomocy to nalezy mu pomoc, a nie kopac!
5. niech o branzy budowlanej nie wypowiadaja sie ci co pojecia o tym nie maja!
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
madawima napisał:2. co do czytania rysunku to moze on byc nawet po chinsku, a prawdziwy fachowiec go przeczyta mowie tu o ciesla, murarz, a nie o piekarzach czy cukiernikach co to twierdza ze sie na budowaniu znaja (bez urazy)
( Z URAZEM )
Jeżeli rysunek budowlany jest prosty technicznie to i owszem masz rację ...
Jednak gdy jest to pełna dokumentacja budowlano techniczna jakiegokolwiek projektu ,
to niestety ale Tam już trzeba posiadać poza pojęciem dokumentacyjnym , również znajomość takiego języka w jakim jest Ta dana dokumentacja...napisana i niema zmiłuj się ...
Chociażby po to by zrozumieć legendę znaków graficznych ,oraz dodatkowych wpisów na dokumentacji dodanych przez projektanta....
I o tym problemie pisała niejaka Hilton... która akurat pracuje w firmie budowlanej na dosyć odpowiedzialnym stanowisku i na budowlance zna się na tyle na ile jest to potrzebne Firmie w której pracuje ... .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Przeszczery)
Wiking
przeczyta
nie przeczyta
tez powod do dyskusji

Telefon: 0047 99339095

dam prace ciesla budowlany-wymagania
wiek powuzej 30 lat z doswiadczeniem
rodz zadan -budowa tarasow
,dachy konstrukcje jak i ukladanie blachy ,dachowki rynny opierzenia-czyli gotowy dach
znajomosc budowy w konstrukcji drewnianej
wykonujemy rowniez roboty betonowe wiec szalunki,wymiany okien oraz wszystkie inne.
praca od zaraz legalna okolice oslo
zakwaterowanie normalny dom lub mieszkanie nie kontenery
warunki placy do uzgodnienia

to dla leniwych ktorzy nie potrafia zrozumiec ze
w dziale ogloszenia mozna znalezc
wlasnie ogloszenia tego typu
NIECH TYLKO JAKIŚ MONDRY NAPISZE MI TU ŻE ON JEST CHĘTNY I PROSI O WIĘCEJ INFO
BĘDZIE TO OSTATNI POST W KTÓRYM POMOGŁEM.
pozdrawiam stolarzy i cukiernikow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Piotr B
(PiotrB)
Wiking
Dzięki Przeszczery, że mi pomogłeś i że zrozumiałeś, że jestem może troche..... niekumaty. Mam dopiero 15 lat i piszę w sprawie taty, bo on nie za bardzo ma czas, wieczorem zadzwoni do gostka co dałeś teraz numer. Dzięki wszystkim za odp i wskazówki !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(madawima)
Wiking
gabriel napisał:
madawima napisał:2. co do czytania rysunku to moze on byc nawet po chinsku, a prawdziwy fachowiec go przeczyta mowie tu o ciesla, murarz, a nie o piekarzach czy cukiernikach co to twierdza ze sie na budowaniu znaja (bez urazy)
( Z URAZEM )
Jednak gdy jest to pełna dokumentacja budowlano techniczna jakiegokolwiek projektu ,
to niestety ale Tam już trzeba posiadać poza pojęciem dokumentacyjnym , również znajomość takiego języka w jakim jest Ta dana dokumentacja...napisana i niema zmiłuj się ...
Chociażby po to by zrozumieć legendę znaków graficznych ,oraz dodatkowych wpisów na dokumentacji dodanych przez projektanta....
I o tym problemie pisała niejaka Hilton... która akurat pracuje w firmie budowlanej na dosyć odpowiedzialnym stanowisku i na budowlance zna się na tyle na ile jest to potrzebne Firmie w której pracuje ... .

po przeczytaniu sporej czesci twoich postow, zastanawiam sie dlaczego ty jeszcze nie zostales moderatorem tego forum...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
madawima napisał:
gabriel napisał:
( Z URAZEM )

po przeczytaniu sporej czesci twoich postow, zastanawiam sie dlaczego ty jeszcze nie zostales moderatorem tego forum...?

doszły mnie słuchy pocztą pantoflową że gabriel będzie brany pod uwagę gdy ulv awansuje na dyrektora technicznego
ach strach pomyśleć jak się będą ręce trząść przy logowaniu na stronie ( mnie też )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Piotr B
(PiotrB)
Wiking
No fajnie że Gabryś będzie modem, ale pomóżcie coś z robótką
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PiotrB napisał:
, ale pomóżcie coś z robótką
Najlepszy sposób na... ROBÓTKI...

To wziąć średniej wielkości motek włóczki , dwa druty średniej długości nr4/6 , siąść wygodnie w fotelu i zacząć robić szalik ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A u mnie o godzinie 23 ciej,12 kwietnia były do skrecania dwa regały i biurko. Nikt sie nie zgłosił wiec sama skrecałam i zakonczyłam wlasnie, jest trzecia nad ranem To była dopiero robótka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok